$ 1,2 млн – ціна помилки стерилізації інструментів в госпіталі США

surgery_tools2_0.png

Медичний центр Детройта (DMC) витратив $ 1,2 млн з вересня, щоб виправити проблеми з брудними хірургічними інструментами і впровадив кілька систем з метою забезпечення безпеки пацієнтів, повідомив The Detroit News в четвер.

DMC отримав федеральне схвалення плану коригувальних дій, незважаючи на несподівану інспекцію в січні, в ході якої інспектори госпітальної допомоги Medicare виявили численні порушення федерального контролю за інфекцією та правилами безпеки пацієнтів.

Порушення, про які повідомляли інспектори, включали нездатність підтримувати достатню кількість стерильного хірургічного інструменту для хірургів, недостатнє очищення пилу в стерильних зонах та недотримання умов для зберігання ліків.

Згідно зі звітом Центрів з Medicare і Medicaid Services (CMS), у числі госпіталів ДМЦ були згадані: Дитяча Лікарня Мічигану, Психіатрична Діагностична Лікарня, Університетська Лікарня Harper.

«У рамках цього процесу CMS буде проводити подальше обстеження, щоб забезпечити відповідність DMC умовам участі в програмі Medicare для лікарень», – йдеться в заяві, відправленій Crain’s від DMC. «Ми продовжимо спільну роботу з CMS, поки не будуть вирішені всі питання».

Посадові особи DMC стверджують, що багато пунктів коректувального плану лікарні було реалізовано. Вони включають:

  • Реорганізацію центрального відділу стерильної обробки.
  • Огляд всіх процесів, пов’язаних з попередньою обробкою, знезараженням і стерилізацією інструментів
  • Інвестиції в нові інструменти та обладнання
  • Створення інструменту оцінки та інвентаризації процесу.

В електронному листі DMC додано: «Ми продовжуємо зусилля, які CSPS почав проводити восени 2016 року, включаючи щоденні обговорення з керівниками клінічних і лікарняних установ. Крім того, триває постійна підготовка і навчання персоналу».

Як повідомляється, брудний хірургічний інструмент був виявлений перед операцією в дитячій лікарні штату Мічиган в Детройті в грудні, через день після того, як закінчилося федеральне розслідування практики стерилізації системи охорони здоров’я.

Проблеми DMC зі стерильною хірургічною обробкою були розкриті в процесі 6-місячного розслідування і подальшого звіту The Detroit News 26 серпня. Державні і федеральні регулятори виявили різні проблеми у розташованому в центрі міста Центрі Стерильною Обробки DMC, який обслуговує чотири лікарні.

Восени минулого року CMS оголосила, що DMC виправив більше десятка порушень правил, що стосуються проблем навчання співробітників та управління, відсутності документації і різних методів боротьби з інфекцією.

Але в січні News повідомили, що брудні хірургічні інструменти були знову знайдені хірургами.

«Не дивлячись на те, що недавні дослідження виявили області у відділі CSP, що підлягають покращенню, я був свідком постійних зусиль з боку членів нашої команди DMC, спрямованих на безпечність і високу якість наших хірургічних послуг», – Джозеф Леллі, головний хірург в дитячій лікарні, в електронному листі до Crain’s. «Мене обнадіюють внесені на цей час зміни, і ми з нетерпінням бажаємо стати частиною позитивних зусиль, спрямованих на створення відділу CSP світового класу».

У своєму поданому на 23 сторінки коректурному плані дій Дитяча Лікарня відповіла на ряд знайдених недоліків.

Наприклад, інспектори виявили, що персонал не завжди носив захисний одяг, а в хірургічних відділеннях не було достатньої кількості інструментів для початку операцій, особливо в вихідні дні. Хірургічні операції були відкладені через проблеми з лотками хірургічних інструментів, які включали знебарвлення на інструментах, в результаті чого співробітники зіткнулися з проблемами іржі. Біологічні тести були негативними.

Перед однією хірургічною операцією у гемостаті була виявлена засохла кров, що спричинило 10-хвилинну затримку для забезпечення чистого гемостату.

Інспектори CMS опитали основний персонал зі стерилізації та обробки інструментів і отримали такі коментарі, як: «Ми такі ж, як усі відділи … розриваємося на частини і не отримуємо достатньо допомоги».

Про те, як часто після операції прибирають брудні хірургічні підноси, співробітник сказав, що кожні 30-60 хвилин. «У нас не вистачає персоналу, щоб все було зроблено», – сказав технік. «Ми часто відволікаємося від обробки підносів, щоб підібрати візки» в операційних відділеннях.

У 6-сторінковому плані дій Психіатричної Діагностичної Лікарні серед недоліків було зазначено спорожнення відсмоктувальної каністри з кров’яною рідиною без захисного екрану або маски техніком, що працює зі стерильним обладнанням.

Частка флеш-стерилізації була вище по понеділках і четвергах через завантажені дні в хірургії та недостатню кількість персоналу.

Наприклад, в центральному відділенні стерильної обробки працюють 89 працівників, але тільки 24 людини записані в графіку на будні дні, говорить співробітник.

Однак, 30 січня 13 техніків були відсутні через відпустки і захворювання. На наступний день, 31 січня, 14 техніків були відсутні.

Інспектори CMS запитали, чому не наймають більшу кількість персоналу. «Всі посади в відділі були заповнені», – сказав керівник, додавши, що знайти кваліфікованих технічних фахівців важко.

У своєму 10-сторінковому плані коригувальних дій Лікарня Harper була згадана за нездатність підтримувати санітарне середовище і зазначила, що у двох з 20 обстежених хірургічних лотків були виявлені проблеми і «потенціал для інфекцій».

Одному техніку було поставлено питання, чи помічала вона останнім часом брудні інструменти. «Близько трьох тижнів тому я знайшла брудний скальпель». Вона повідомила про це старшу медсестру, яка сказала, що були зроблені знімки інструменту і заповнений звіт. Але інспектори CMS не змогли знайти звіт в файлах.

Через ці недоліки DMC міг зіткнутися з можливістю виключення з програми Medicare, що могло коштувати системі лікарень, що знаходяться у власності інвесторів, сотні мільйонів в федеральних і державних фондах Medicare і Medicaid.

Джерело:Modernhealthcare


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.