П’ять способів дизайну можуть зробити візити до лікарів коротшими

e1837e1eb5cb9d47eb203e88f388601a.jpg

Більш короткий час очікування задовольняє пацієнта, але певні особливості планування можуть збільшити час очікування для пацієнта і скоротити час прийому. Говорячи про амбулаторний центр, зростання тривалості прийомів зменшує їх кількість на день, обмежуючи завантаженість центра. Наступні конструктивні особливості можуть допомогти прискорити процес.

Багатофункціональні кабінети з портативним обладнанням
У багатьох клініках лікарі виконують різні функції в різних кабінетах. В результаті, вони борються з підйомами і спадами потоків пацієнтів, що не співпадають у кожному з наявних спеціалізованих типів приміщень.

Багатофункціональні кабінети з портативним обладнанням дозволяють виконувати будь-яку задачу в будь-якому приміщенні. Яскравим прикладом є клініка для передопераційної діагностики. Десять багатофункціональних кабінетів з портативним обладнанням забезпечують більшу гнучкість, ніж п’ять кімнат з ЕКГ-обладнанням і п’ять лабораторій. Пацієнтам не потрібно чекати своєї черги до одного кабінету, якщо вони зможуть користуватися будь-яким кабінетом.

Кількість оглядових кабінетів, що ділиться на 3, 4 або 5
Як правило, кількість оглядових кабінетів не повинна бути неподільним числом. Це підвищує ймовірність того, що кожен співробітник буде приймати однакову кількість пацієнтів. Наприклад, в 16 кабінетах і співвідношенні персоналу 1: 4 кожна медсестра доглядає за чотирма пацієнтами. У разі 17 оглядових кабінетів одна медсестра буде приймати 5 пацієнтів, а отже черги будуть довші.

Кімнати для перевдягання
Планування може скоротити час очікування пацієнта, завдяки маніпулюванню розподілом роздягалень.

Наприклад, в томографічному центрі окремі роздягальні для кожного методу візуалізації зазвичай призводять до нерівномірного їх використання. Якщо можливо, поділяйте роздягальні між різними відділами. Таким чином, нерівномірні потоки паіцєнтів будуть скомпенсовані. Більше кімнат для перевдягання будуть доступними, так що пацієнти з меншою ймовірністю будуть довго чекати. Крім того, наявність шафок для речей пацієнтів компенсують необхідність притримувати роздягальню до повернення пацієнта.

Сховище для матеріалів в кабінеті
Маючи підготовлені матеріали під рукою, клініцисти зосереджені на догляді за пацієнтами. Зберігання матеріалів в приміщенні обмежує час, що витрачається на їх пошук та збирання. (Сховище має бути правильного розміру, щоб не зберігати зайві предмети). Це також справедливо для предметів, таких рутинних, як звичайний принтер. Принтер в кабінеті дозволяє клініцисту друкувати інформацію про пацієнта, не перериваючи прийом.

Централізована реєстрація
У багатьох амбулаторних центрах пацієнти повинні пройти реєстрацію за головною стійкою реєстрації, а також в іхній спеціалізованій клініці. Крім того, вони вимагають від пацієнтів робити це при кожному наступному відвідуванні закладу. Кожна реєстрація додає до відвідування пацієнта від 5 до 10 хвилин. Замість цього, шляхом розміщення всіх функцій реєстрації на головній стійці вітання та передачі інформації про пацієнтів в електронному вигляді в кожну клініку, пацієнти рееструються тільки один раз. Це економить дорогоцінні хвилини для кожного відвідування.

Задоволення пацієнта від відвідування знижується через кожні п’ять хвилин очікування. Економія навіть однієї хвилини за відвідування значно збільшує час і економію коштів для організації надання медичних послуг протягом року. З огляду на те, який це може мати вплив впродовж усього терміну служби закладу, проектування з урахуванням економії часу є дуже важливим.

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.