Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях Чернігівської області

f24f-1200x750.jpeg

16 травня в Чернігові підписано Меморандум про співпрацю між міською радою та представниками федеральної компанії GIZ з Німеччини, яким передбачено впровадження енергоефективних технологій у сфері охорони здоров’я.

Урочисте підписання Меморандуму відбулося за участі міського голови Владислава Атрошенко, начальника Управління охорони здоров’я міської ради Владислава Кухаря, керівників лікувально-профілактичних закладів Чернігова.
Німецька компанія GIZ обрала Чернігів та Суми для реалізації власного проекту, що базується на європейських технологіях. Його мета – не тільки модернізувати системи опалення, а і визначити, наскільки внутрішні резерви лікарень можуть працювати задля економії тепла. Чому обрано саме лікарні? Справа в тім, що саме ці заклади німці вважають такими, що у своїй діяльності використовують велику кількість тепла та ще й через недосконалість відповідних систем втрачають його на рівні 30-40%.
Втім, сподіватися на те, що підписана угода одразу дасть поштовх для плідної роботи у цьому напрямку, не варто, адже попереду на всіх його учасників чекає дуже багато узгоджувальних моментів. Отже, Меморандум – це тільки наміри щодо роботи у Чернігові. Як зазначає керівник проекту Грегор Брьомлінг: «Ми хочемо подивитися на якість енергоаудиту, який вже зараз проводиться у Чернігові. Саме він є для нас основою, щоб подивитися, який потенціал існує для енергозаощадження. Потім на цій основі буде розроблятися пріоритет подальших дій і цілей з урахуванням співвідношення витрат та користі».

Стислий опис проекту
Назва: Модернізаційне партнерство у сфері енергоефективності
Замовник: Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини
Країна: Україна
Політичний партнер: Міністерство регіонального розвитку, будівництва, житлового та комунального господарства України

Загальна тривалість: 2016 – 2019
Методи роботи
З метою істотного поліпшення енергетичної ситуації в українських лікарнях проект діятиме в таких сферах:

  1. З огляду на жорсткі бюджетні обмеження концепції енергетичної модернізації фокус буде спрямовано на недорогі інвестиційні заходи, а також на оптимізацію процесів та зміну поведінки споживачів. Завдяки цьому можна досягти істотної економії енергії та коштів. Доступні інвестиційні кошти будуть використовуватися в такий спосіб, який дозволить забезпечити максимально можливу рентабельність. Виходячи з цього критерію, будуть впроваджуватися демонстраційні модернізаційні заходи.
  2. Лікарням буде надано доступ до спеціальних консультаційних і фінансових можливостей. Підтримка надаватиметься також у розробці інноваційних можливостей фінансування.
  3. Для забезпечення значного ефекту розповсюдження проект надаватиме підтримку відповідним зацікавленим особам у розробці платформ комунікації та обміну інформацією.

//www.giz.de/en/worldwide/41847.html


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.