ТОП 5 керівних принципів Крістіни Крайл, Registered Nurse (RN), консультанта з питань охорони здоров’я та керівника проекту з перехідних послуг в офісі NBBJ у Нью-Йорку.

Христина Крайль (RN), є консультантом з питань охорони здоров’я по проектам в офісах NBBJ в Нью-Йорку. Вона поділиться з нами своїми думками про технологічну інтеграцію, планування реалізації проекту і важливості включення старших медсестер в команди по проектам в галузі охорони здоров’я.

Registered Nurse (RN) – Це медсестра, яка закінчила програму медсестер та відповідає вимогам, викладеним країною, штатом, провінцією або подібним органом ліцензування для отримання ліцензії на сестринcську допомогу. Вона може нести відповідальність за контроль допомоги, яка надається лікарями, іншими медичними працівниками, в тому числі студентами-медсестрами, ліцензованими практикуючими медсестрами, санітарами, і менш досвідченими RNs.

  1. Залучіть медсестер. Коли старші медсестри розширюють свої клінічні знання за допомогою знань про дизайн, вони можуть допомогти архітекторам і проектувальникам в обґрунтуванні проектних ідей для забезпечення медичних послуг населенню. Крім того, їх досвід в спілкуванні, критичному мисленні, підвищенні продуктивності і управлінні персоналом може підвищити продуктивність проекту і кінцеві результати. Медсестри в основному піклуються про людей, володіють відчутною чесністю, демонструють повагу до всіх і прагнуть до досконалості шляхом особистого росту і навчання протягом усього життя. Що ще може потрібно команді дизайнерів!
  2. Задовольніть персонал, і ви задовольните пацієнтів. Дизайн, який фокусується на потребах постачальників медичних послуг, принесе більше користі пацієнтам, ніж дизайн орієнтований тільки на зручності споживачів. Нещодавно цим моментом поділився зі мною генеральний директор реабілітаційної лікарні, який передав думку пацієнтів під час проектування нового закладу: «Дайте співробітникам те, що їм потрібно, щоб вони могли дати нам те, чого потребуємо ми». Вона уточнила: «Ті, хто потребує реабілітації, знають з перших вуст, що це велика робота терапевтів, дослідників, лікарів і медсестер». Основний компонент задоволеності пацієнтів основується на задоволенні від якості надання медичних послуг та медичного персоналу. Тому, приділяйте увагу вимогам від персоналу до дизайну, і вони будуть дбати про потреби пацієнтів.
  3. Дбайте про весь спектр безпеки. Організації охорони здоров’я прагнуть до беззаперечного дотримання правил безпеки в рамках невпинного прагнення до постійного вдосконалення якості. За останні кілька десятиліть було досягнуто значного прогресу, але організації охорони здоров’я, як і раніше, стикаються з проблемами, в тому числі внутрішньолікарняними інфекціями, помилками адміністрації, травмами персоналу  і неправильними діагнозами. Було розроблено кілька рішень цих проблем – створення стандартизованих процесів, пом’якшення відволікаючих чинників, орієнтація на очікувані результати і необхідність додаткового навчання і освіти. Але часто найважливіше рішення – безпосередньо проект – ігнорують. Наприклад, правильне розташування кімнати пацієнта може покращити якість надання медичної допомоги шляхом зручного сполучення палати з необхідними допоміжними відділами; суміжні приміщення можуть звести до мінімуму час переміщення і використання ресурсів. Як дизайнери і старші медсестри, ми повинні більш ефективно використовувати ці переваги.
  4. Інтеграція новітніх технологій не може бути запізнілою. Передові технології стали стандартом в нових проектах охорони здоров’я; Дійсно, часто потрібно оптимізувати середовище. У відділі інформаційних систем особлива увага приділяється тому, щоб забезпечити необхідний план інтеграції ІТ і втілити його в термін до відкриття будівлі. Існує також величезна необхідність передачі знань, яке зачіпає всі категорії користувачів. Технологія – це ключова вимога до проекту, і її успіх або невдача безпосередньо впливають на найбільш важливі компоненти діяльності медичної установи: догляд за пацієнтами і фінанси. Це область, яка повинна бути добре продумана з самого початку.
  5. Не залишайте план введення в експлуатацію на волю випадку. Це захоплюючий час, коли проект знаходиться в стадії адміністрування будівництва та матеріалізується буквально перед очима. Тим не менш, це також найкритичніший і найскладніший час, що вимагає надзвичайних зусиль і досвіду для безпечного будівництва в плановані терміни. Не тільки нові простори і системи повинні бути повністю інтегрованими та працездатними, але й персонал повинен відчувати себе комфортно у новому приміщенні і з новим способом ведення справ. Цю логістичну координацію не можна недооцінювати або залишати на волю випадку. В кінцевому рахунку, якщо вся реалізація проекту пройде не успішно, в цьому буде вина проектна команда. І навпаки, вони отримають визнання, якщо експлуатація почнеться гладенько і безпечно, як і передбачалося.

Залишити коментар


ТОП 5 керівних принципів Крістіни Крайл, Registered Nurse (RN), консультанта з питань охорони здоров’я та керівника проекту з перехідних послуг в офісі NBBJ у Нью-Йорку.

Христина Крайль (RN), є консультантом з питань охорони здоров’я по проектам в офісах NBBJ в Нью-Йорку. Вона поділиться з нами своїми думками про технологічну інтеграцію, планування реалізації проекту і важливості включення старших медсестер в команди по проектам в галузі охорони здоров’я. (more…)


WordPress › Error

The site is experiencing technical difficulties.