ФОТО-ТУР: Педіатрична клініка Harvey

Screen Shot 2017-11-02 at 7.37.25 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.38.54 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.37.40 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.39.05 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.37.53 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.39.23 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.38.08 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.38.19 PM
Screen Shot 2017-11-02 at 7.38.34 PM

Розташована в приміському районі міста Роджерс, штат Арканзас, педіатрична клініка Харві, вартістю в майже 3 млн. дол. США, розміщує педіатричну практику на 15 493 квадратних футах. Чіткі контури будівлі виділяються серед комерційного середовища, а сама будівля являє собою динамічний контраст з повсякденними структурами, які заповнюють район. Незвичайна за формою, тим не менш, вона чудово вписується в оточуючий ландшафт.

Майже 40 співробітників клініки вправляються з більш ніж 150 пацієнтами різного віку щодня. На початкових етапах процесу проектування д-р Брайан Харві, клієнт і один з чотирьох лікарів клініки, замовив будівлю, яка могла б захопити уяву цих молодих пацієнтів, але при цьому задовольнити повсякденні потреби великого персоналу. Замість того, щоб розглядати ці два завдання як конкуруючі фактори в дизайні, дискурсивний процес допускав симбіотичні відносини між формоутворенням і просторовим плануванням. Результатом є будівля, яка легко впізнавана, смілива і ефективна для роботи великого штату медсестер і лікарів.

Клініка займає весь верхній рівень будівлі. Пацієнти входять в будівлю і зупиняються в залі очікування на сході перед переходом в одну з 16 оглядових кімнат в центрі будівлі. Персонал входить через кімнату відпочинку на першому поверсі на заході, перш ніж підніматися по сходах до адміністративного центру клініки. Пости медсестер і кабінети лікарів розташовані поряд з оглядовими кімнатами, що дозволяє швидко отримати доступ до кожного пацієнта. Ретельно сплановані маршрути дозволяють медсестрам і лікарям швидко переміщатися між оглядовими кабінетами, приділяючи максимальну увагу кожному пацієнту.

Світло і види на екстер’єр є центральними для кожного простору клініки. Великі світлові люки над постами медсестер додатково освітлюють простір. Оглядові кімнати на півдні будівлі мають доступ до природного світла зверху. На відміну від багатьох медичних будівель, пацієнти, медсестри і лікарі можуть спостерігати майже безперервні краєвиди зовні через скляну стіну в залі очікування і довге вікно уздовж північного боку будівлі. Ці особливості дозволяють персоналу підключатися до ритму дня.

Педіатрична клініка Харві піднімає типологію медичного кабінету, забезпечуючи високоякісне, ефективне середовище для пацієнтів і персоналу. Солідна структура встановлює новий орієнтир в банальному приміському контексті.

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Підписка на новини

Copyright by MEDICAL CONSTRUCTOR© 2016. All rights reserved.