ТОП 10 Небезпечних та ризикованих медичних технологій в 2018

Screen-Shot-2017-12-11-at-2.03.48-PM.png

Інститут ECRI надає скорочену версію свого списку Топ-10 Небезпечних та ризикованих медичних технологій в 2018 році. Членами ECRI надається повний звіт, включаючи докладні описи проблем і покрокові рекомендації Інституту ECRI щодо усунення цих небезпек.

Список 2018 року

  1. Ransomeware і інші проблеми кібербезпеки для надання медичних послуг можуть поставити під загрозу пацієнтів;
  2. Несправності повторної обробки ендоскопа призводять до ризику зараження пацієнтів;
  3. Матраци та постелі можуть бути заражені рідинами організму і мікробіологічними забруднювачами;
  4. Пропущені аварійні сигнали можуть бути викликані неправильним підключенням вторинних пристроїв і систем;
  5. Неправильне очищення може привести до виникнення несправностей, збоїв обладнання і потенційного травмування пацієнта;
  6. Відкриті електрохірургічні активні електроди можуть привести до опіків пацієнта;
  7. Неадекватне використання цифрових засобів візуалізації зображень може призвести до непотрібної радіаційної експозиції;
  8. Часткові рішення можуть негативно позначитися на перевагах безпеки систем кодування за допомогою штрих-коду.
  9. Несправності в мережі медичних пристроїв можуть привести до затримки або незадовільного надання медичної допомоги;
  10. Повільний перехід до використання більш безпечних ентеральних зондів залишає пацієнтів з у зоні ризику.

Ціль списку

Безпечне використання медичних технологій – від ліжок і носилок до великих складних систем обробки зображень – вимагає виявлення можливих джерел небезпеки або труднощів з цими технологіями і вжиття заходів для зведення до мінімуму можливості виникнення несприятливих подій. Цей список допоможе медичним установам вірно рухатися у цьому напрямку.

Список Топ-10 Небезпечних та ризикованих медичних технологій, який щорічно випускається Групою по медичним приладам Інституту ECRI, виявляє потенційні джерела небезпеки, які, на нашу думку, заслуговують найбільшої уваги у майбутньому році. У цьому списку не перераховані найбільш часті проблеми або проблеми, пов’язані з найсерйознішими наслідками, хоча така інформація розглядається в приведеному аналізі. Список відображає думку Інституту ECRI про те, які ризики пріоритетні на цей момент.

Всі пункти списку є проблемами, яких можна уникнути, або ризиками, які можна звести до мінімуму за рахунок ретельного управління технологіями. Враховуючи інформацію, надану у повній версії звіту, цей список може слугувати інструментом, який медичні установи можуть використовувати для ефективного управління ризиками.

Завантажити звіт: Top 10 Health Technology Hazards for 2018

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.