ФОТО-ТУР: Медичний центр Navyas

Featured_Image-1200x800.jpg

Текстовий опис надано архітекторами. Ми отримали завдання, спроектувати центр натуропатії з залом для йоги в тісному міському районі. Той факт, що центр призначений для терапії, реабілітації і гарного самопочуття, але повинен був бути  спроектований в людному, гучному, забрудненому районі міста, стало проблемою. Що нас найбільше вразило, коли ми відвідали це місце, так це наявність величезного дерева Canon Ball (священне дерево за багатьма відомостями), яке визначало характер місцевості. Ділянка також була оточена дуже жвавою дорогою, яка утворює важливу артерію в дорожній мережі міста.

Ці дві характеристики допомогли нам сформулювати генеративну схему для концепції проекту. Ми вирішили розробити план таким чином, щоб будівля перепліталася навколо існуючого дерева, не тільки фізично, а і в духовному сенсі, щоб це стало частиною досвіду пацієнта. Другим важливим фактором було облицювання більшої частини будівлі товстим шаром зелені разом із сучасною інтерпретацією традиційної огорожі. Зал йоги розташований на терасі, вдалині від шуму вулиць.

Жива оболонка. Ідея огорожі із зеленню містила в собі дві функції. Вона дозволила нам зменшити різкий звук від вуличного руху та загального шуму міста. Це також зменшило попадання різкого сонячного світла в інтер’єр. Традиційна огорожа була перероблена у сучасний візерунок, щоб утворити легку, ефемерну завісу для інтер’єрів. Ми вдихнули життя в цю огорожу, обгортаючи її шаром лікарських рослин. Рослини, які інтегровані в огорожу, не тільки допомагають у терапевтичних цілях, але і допомагають створити м’яку атмосферу в інтер’єрі. Огорожа була побудована із залізобетону, щоб забезпечити бажаний складний малюнок. 

Програмне розташування. На першому поверсі знаходиться зона реєстрації пацієнтів та зона очікування. Консультаційні кабінети, лабораторії та аптека розташовані навколо зони очікування. Ми також розробили органічний ресторан разом з кухнею на цьому рівні, що сприяє загальному добробуту населення. На верхніх поверхах розташовані терапевтичні кабінети з різними процедурами, а також палати для  пацієнтів. Ці простори відкривають вид до зелених насаджень з огорожою. Атріум прорізає будівлю, поєднуючи різні поверхи між собою, як візуально, так і просторово. Зал йоги був розміщений на терасі разом з садом.

IMG_3890
IMG_3756
IMG_3824
IMG_3848
IMG_3875
IMG_3914
IMG_3242
IMG_3919
IMG_3923
IMG_3418
IMG_3709
IMG_3439
IMG_3479
IMG_3468
IMG_3213
IMG_3366
IMG_3383
IMG_3523
IMG_3638
IMG_3790
IMG_3504
Navyas_wellness_Center_ground_floor_plan
Navyas_wellness_Center_first_floor_plan
Navyas_wellness_Center_second_floor_plan
Navyas_wellness_Center_third_floor_plan
Navyas_wellness_Center_Section
Navyas_detailed_section__08-08-2018
exploded_view
navyas_facade_Artboard_6
unfolded_wall
jaali_
UNFOLDED_elevation

Проектна Інформація:

  • Назва: Медичний центр Navyas
  • Місцезнаходження: Бангалор, Індія
  • Архітектор: Cadence Architects
  • Рік: 2018

Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Підписка на новини

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ЕКСПЕРТНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «МЕДИЧНИЙ КОНСТРУКТОР» (код ЄДРПОУ: 43594300) Copyright by MEDICAL CONSTRUCTOR© 2020. All rights reserved.