ФОТО-ТУР: Дитяча лікарня Nemours

Inpatient_Rooms_at_Night.jpg

Текстовий опис надано архітекторами

Дитяча лікарня Nemours, розташована в багатофункціональному комплексі Lake Nona Medical City в Орландо, штат Флорида, встановила нові стандарти дизайну для лікарень. Під керівництвом архітектурної компанії Stanley Beaman & Sears, нова лікарня та її територія є свідченням терміну “цілюще середовище” – викликає життєрадісні враження, які заспокоюють і радують дітей та дорослих. Архітектурне ідея проекту виникла в результаті співпраці з багатьма зацікавленими сторонами Nemours, включаючи персонал, адміністраторів та сімейний консультативний комітет батьків і дітей.

View_towards_Emergency_Entrance
Patient_Room_Colors
Patient_Drop_off
North_Elevation
Courtyard_Signage_and_fountain_with_people
Detail_terracotta_angled_view_between_two_wings
Detail_-_East_Corner_Vertical_Sunshade
Garden
Event_Lawn
Event_Lawn_2
Looking_straight_down_onto_roof_garden
Lobby_view_from_Exterior_at_Night
Roof_Garden
Waiting_Area_Main_Lobby
Main_Reception_Desk
Chapel
Clinic_Waiting_Area
Nurse_Station
Family_Room
Typical_Waiting_Area
Green_Elevator_Lobby
Kids_Track
Site_Plan
Garden_Plan
sheets - HOSPITAL-COLOR-DEPTS
sheets - HOSPITAL-COLOR-DEPTS
sheets - HOSPITAL-COLOR-DEPTS

Філософія лікарні полягає у непереривному піклуванні про людей, від дитинства до дорослого життя. Лікарня піклується про дітей з хронічними захворюваннями, а також зі складними медичними діагнозами і небезпечними для життя захворюваннями. Кампус дитячої лікарні призначений для того, щоб заспокоювати і надихати, захоплювати і дивувати, а інвестиції, зокрема в ландшафт, відображають розуміння важливої ролі природи в житті дитини. Коли виникали основні питання під час планування, дизайнерська команда була вражена тим, як часто керівництво лікарні Nemours просто запитувало: “Що робиться для інтересів дітей?”.

Орієнтована на сім’ю філософія, привела до стратегії, яка націлена на підтримку сімей з усіх верств суспільства: кімнати для пацієнтів з місцем ночівлі для двох батьків, послуги пральні та стійка консьєржа в вестибюлі ліфта на кожному поверсі, щоб допомогти батькам орієнтуватися в лікарні. З просторих лаундж зон і ігрових кімнат відкривається чудовий вид на навколишнє середовище природи, а також, з даних кімнат є вихід на внутрішнє подвір’я . Там знаходяться упорядковані тераси на даху, інтерактивні водні споруди, сад і відкритий громадський майданчик для живих виступів.

Об’єкт площею 58 530 кв.м., вартістю в 260 мільйонів доларів, включає в себе упорядкований в’їзд, 95 стаціонарних ліжок та 76 оглядових кімнат, пункти невідкладної допомоги, центральну електростанцію і паркувальний майданчик. Для майбутнього розширення, дана територія ще може вмістити 32 палатних ліжка та 24 процедурні кімнати. Генеральний план передбачає розширення стаціонарних і амбулаторних приміщень, а також додаткових медичних кабінетів, дослідницьких і допоміжних установ. Палітра зовнішніх матеріалів включає в себе збірні, теракотові, металеві панелі, візерункове скло і системи шторних перегородок. Поєднання спеціальної обробки і високоякісних матеріалів надає інтер’єрам чисту, сучасну естетику, а яскраві меблі і продумана графіка підкреслюють простір у всьому середовищі. Дитина може обирати самотужки колір акцентного освітлення в палаті, створюючи постійно мінливу динаміку кольорів на фасаді будівлі – майстерне нагадування про дітей, яких доглядають у Nemours.

В Орландо субтропічне середовище і головною дизайнерською проблемою стали інтенсивне сонце і вологість. Розрахунки сонячного світла привели до ідеї затінення відкритих просторів, а також допомогли визначити дизайн та розміщення сонцезахисних екранів – блокуючи пряме сонячне світло, в той же час пропускаючи рясне природне світло в інтер’єри. Із за високого рівня ґрунтових вод в цьому районі, архітектори довелося спроектувати вигнуту рампу, щоб підняти вхідну доріжку на один рівень в верх. Ця доріжка є головною ландшафтною особливістю, яка проходить повз всю будівлю і поза її межами та огинає сусідні приміщення. Кам’яна стіна медового кольору, як за функціями, так і за особливостями, також є деяким путівником, яка веде до основних входів та виходів лікарні. Найбільш помітним з функціональної точки зору є угрупування амбулаторної і стаціонарної допомоги. Амбулаторія та стаціонари певної медичної спеціальності, розташовані в суміжних крилах одного і того ж поверху, що дозволяє єдиній команді лікарів знайомитися з дітьми та їх сім’ями, як під час відвідувань клініки, так і під час перебування в стаціонарі. Дитяча лікарня є «розумною» будівлею в багатьох відношеннях: «Командний центр» відстежує масив клінічних та об’єктних показників, інтеграція технологій є функціональною і цікавою, а мета сталої будівлі – це набагато більше, ніж просто заощадження енергії. 

Дитяча лікарня Nemours є однією з трьох дитячих лікарень в країні, яка отримала сертифікат LEED Gold. Архітектурна компанія Stanley Beaman & Sears розробили дві із трьох таких лікарень. Команді дизайнерів пощастило, що в Nemours був замовник, який глибоко дбав про стійкість лікарні і розумів реальну віддачу від інвестицій, для подальшої економіки, так і в якість навколишнього середовища для пацієнтів. Через те, що на ділянці в 25 гектарів спочатку було дуже мало рослинності, керівництво лікарні приділило першочергову увагу ландшафтному дизайну, заохочуючи посадку рослинності на ранніх стадіях процесу будівництва. Внутрішні простори достатньо наповнені природним світлом, а види на природу доступні для всіх людей, які знаходяться у лікарні. У той час, коли для різноманітних дитячих установ можуть використовувати різноманітні хитрощі або банальні стереотипи при створені дизайну, то даний дизайн дитячої лікарні повністю усуває цю тенденцію, надаючи більш автентичний відтінок: зріла, але жива архітектура, що збагачує, та свіжа атмосфера інтер’єру, а також роль природнього середовища, що може сприяти процесу зцілення.

Проектна інформація:

  • Назва: Дитяча лікарня Nemours
  • Місцезнаходження: Орландо, Флорида, США
  • Архітектор: Stanley Beaman & Sears
  • Дизайн інтер’єру: Perkins and Will
  • Площа: 58 530 кв.м.
  • Рік: 2012
  • Фотограф: Джонатан Хайлер
  • Постачальники: Artigo, Shildan, Skyfold, Terrazzo & Marble, Cambridge Architectural Mesh
  • Ландшафтний дизайн: AECOM
  • Цивільний інженер: Harris Civil Engineering
  • Інженер-конструктор: Simpson Gumpertz & Heger
  • Протипожежний захист та системи: TLC Engineering for Architecture
  • Дизайн освітлення: CD+M
  • Планувальник медичного обладнання: Source Atlantic
  • Консультанти з безпеки: HSJ

Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.