Онкологічний центр Maggie’s

Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_015-1200x928.jpg

Текстовий опис надано архітекторами. Центр Maggie’s – це благодійна організація, яка надає безкоштовну практичну і емоційну підтримку людям хворим на рак. Центр площею 462 кв.м., розташований на території кампуса Університетської лікарні Св. Джеймса в Лідсі, який є 26-м благодійним центром у Великобританії.

Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_002
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_013
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_017
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_005
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_019
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_020
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_007
Heatherwick_Studio_Maggies_Leeds_©Hufton_Crow_026
1._Maggie's_Leeds_Site_Plan_Heatherwick_Studio
2._Maggie's_Leeds_Ground_Floor_Plan_Heatherwick_Studio
3._Maggie's_Leeds_Mezzanine_Plan_Heatherwick_Studio
4._Maggie's_Leeds_Roof_Plan_Heatherwick_Studio
6._Maggie's_Leeds_East_Elevation_Heatherwick_Studio
5._Maggie's_Leeds_South_Elevation_Heatherwick_Studio
7._Maggie's_Leeds_Cross_Section_Heatherwick_Studio
8._Maggie's_Leeds_Long_Section_Heatherwick_Studio
10._Maggie's_Leeds_Timber_Structure_Details_Heatherwick_Studio
9._Maggie's_Leeds_Timber_Structure_Heatherwick_Studio

Онкологічний центр Maggie’s розроблений як група з трьох масштабних корпусів, побудованих на похилому майданчику, в кожному з яких розміщена консультаційна кімната. Вони оточують «серце» центру – кухню, а також великі соціальні простори для групової діяльності, включаючи бібліотеку і тренажерний зал.

Спираючись на філософію онкологічних центрів Maggie’s і віру в те, що чудовий дизайн може допомогти людям відчувати себе краще, в даному центрі використовуються декілька «здорових» матеріалів і енергозберігаючі технології. Структура будівлі зроблена зі збірних і стійких порід ялини. Пористі матеріали, такі як вапняна штукатурка, допомагають підтримувати внутрішню вологість будівлі, яка має природню вентиляцію, що досягається за рахунок ретельного врахування форми та орієнтації будівлі.

Сад на даху, спроектований ландшафтним дизайнером Balston Agius, який був натхненний густими йоркширськими лісами. Він включає в себе місцеві англійські види рослин, а також вічнозелені ділянки, які забезпечують тепло в зимовий період. Центр пропонує відвідувачам брати участь у догляді за 23 000 цибулинами та 17 000 рослинами.

Інтер’єр центру включає всі аспекти, якими часто нехтуються в цілющих умовах: природні та тактильні матеріали, м’яке освітлення та різноманітні простори, розроблені для заохочення соціальних можливостей, та спокійного відпочинку. Підвіконня та полиці призначені для потреб пацієнтів, щоб вони могли їх заповнити власними предметами, для створення домашньої атмосфери. Також було виготовлено столи з коркового дерева і бука, які за своєю формою нагадують дерев’яні ребра структури будівлі, та розташовані в самому центрі головних приміщень.

Проектна інформація:

  • Назва: Maggie’s Leeds Centre
  • Місцезнаходження: Хархілс, Королівство Великої Британії
  • Архітектор: Heatherwick Studio
  • Площа: 462 кв.м.
  • Рік: 2020
  • Фотограф: Hufton+Crow
  • Виробники: Blumer Lehmann

Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Підписка на новини

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ЕКСПЕРТНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «МЕДИЧНИЙ КОНСТРУКТОР» (код ЄДРПОУ: 43594300) Copyright by MEDICAL CONSTRUCTOR© 2020. All rights reserved.