Найкращі проекти медичних закладів 2020

1.jpg

Кращі лікувальні заклади року, представлені Академією архітектури охорони здоров’я (AIA).

Нагорода Healthcare Design Awards демонструє кращі досягнення в області проектування будівель охорони здоров’я, планування і дослідження, які орієнтовані на сферу дизайну для закладів охорони здоров’я.

СТУДЕНТСЬКИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР DUKE

2
2_1
2_2
2_3
2_4

Архітектор: Duda|Paine Architects

Власник: Університет Дьюка

Розташування: Дарем, Північна Кароліна

Категорія: Завершене будівництво – понад 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Цей проект сприяє зміцненню здоров’я студентів Університету Дьюка за рахунок об’єднання медичних і психологічних служб школи під одним дахом.  Оздоровчий центр стратегічно розташували між районами кампусу, студентськими службами і спортивними районами. Центр пропонує комплексний догляд у вигляді мережі аптек, профілактичних програм і фізіотерапії. Загалом, проект допоміг університету досягти своєї мети – створити найвищі стандарти медичної допомоги при одночасному поєднані з природою та забезпечення відкритого простору для своєї громади.

Відвідувачів зустрічає просторий вестибюль на три поверхи. Стираючи межі між приміщеннями і навколишнім середовищем, вестибюль функціонує як студентська вітальня, де природне світло і відкриті простори допомагають підтримувати психологічний і фізіологічний стан всіх відвідувачів. Монолітні сходи, які знаходяться неподалік від основного входу, проходять вздовж напівпрозорої стіни, яка розташована на всіх трьох поверхах та перетинає зону профілактики, зону клінічної допомоги та зону соціальної взаємодії. Медичний центр має низку споглядальних просторів, що надають студентам можливість для заспокійливого та розслаблюючого середовища. З моменту завершення проекту, університет відзначив зростання числа студентів, які звертаються за медичними послугами, а також зростання популярності медичного центру як місця навчання.

«Ідеальне розміщення будівлі в центрі студентського потоку. Приємно бачити, що даному оздоровчому центру приділяють таку велику увагу в кампусі. На кожному поверсі є вітальня, де можуть зібратися студенти, а парадні сходи заохочують до прогулянок по них». Коментар журі

Поєднання центру з дерев’яними надбудовами, відкритих краєвидів, достатнього природного освітлення та підлоги з річкових порід каміння сприяє міцному зв’язку з природою. Для збереження великого масиву прилеглих лісових насаджень, площа центру була зменшена більш ніж на 550 кв.м. . Білі каштанові дуби, подрібнювали у шпон та перетворювали на панелі, які використовували для виготовлення індивідуальних столів і стін для прийомних кабінетів. Також були зроблені великі лавки – найдовші – 6 метрів – і розміщені вздовж саду каменів на рівні вестибюля і в інших внутрішніх приміщеннях.

«Прозорі ширми і скління – це елегантне рішення, а доповнення деревом виглядає  дуже привабливо. Використання зовнішніх елементів, таких як – лавки у вигляді колод, стало дуже цікавим і в свою чергу нагадує про ліс, який розташовується поруч з медичним центром». – Коментар журі

 

Проектна група

Архітектор: Duda|Paine Architects

Архітектор інтер’єру: Duda|Paine Architects

Консультант: MHTN Architects

Цивільний інженер: Stewart, Inc.

Інженер – MEP: Newcomb & Boyd

Ландшафтний архітектор: Stewart, Inc.

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова), Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектори і інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA , Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

ПОЛІКЛІНІКА ОКРУГУ ХЕМПТОН

3
3_1
3_2
3_3
3_4

Архітектор: Liollio Architecture

Власник: округ Хемптон

Розташування: Хемптон, Південна Кароліна

Категорія: Завершене будівництво – менше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

«Цей проект приносить велич, надію та радість громаді, якій надає свою допомогу.» – Коментар журі

Будівництво закладу, що сьогодні обслуговує дві сільські громади Південної Кароліни, розпочалося в умовах значних економічних труднощів, головним чином через рівень безробіття в 15%. Проект був ініційований шляхом проведення референдуму щодо облігацій, який громадяни подали для отримання фінансування до десятка інших громадських проектів. Ця медична клініка була визнана пріоритетною на першочергове будівництво і стала джерелом оптимізму для громади.

Цей новий об’єкт замінює застарілу споруду, яка була побудована 50 років тому. Враховуючи те, що лікарня розташовується в колишньому залізничному містечку, при будівництві використовувалися прості матеріали і масивні форми, щоб нагадати товарні вагони залізниці, які раніше тут проїжджали. Всередині лікарні, приміщення розділені на клінічну зону, догляд за жіночим здоров’ям та надання медичної допомоги немовлятам і дітям. У кожної зони є власний службовий коридор і зони очікування з хорошим природним освітленням, що покращують умови перебування пацієнтів в лікарні.

«Функціональна і стримана, це фантастична маленька скринька для коштовностей, зроблена з простих форм і скромних матеріалів… Приємно бачити таку турботу і увагу, яку приділяють сільському медичному закладу. Це будівля, якою вони можуть пишатися». – Коментар журі

Конфіденційність була ключовим фактором при визначенні програми і організації приміщень клініки. Головний вхід в лікарню виходить в сторону від сусідньої головної дороги, що дозволяє майбутнім молодим матерям та тим, хто стикається зі стигматизованими захворюваннями, залишатися відокремленими від потоку людей / зберігати приватне життя при отримані медичної допомоги. Навіс біля входу служить розширеною зоною очікування для сімей, які збираються для вакцинації своїх дітей.

Попередня будівля була багата азбестом, мала погану вентиляцію та була схильною до затоплення після дощу. Поганий стан попередньої лікарні свідчить про відсутність відданості справі перед суспільством і часто ставить під загрозу здоров’я тих, хто звертається туди за допомогою. На церемонії перерізання стрічки в новому закладі, команда лікарів відзначила зміну сприйняття і настрою, підтвердивши, що це є скромна, але благородна клініка, яка відображає натхнений дух громади.

 

Проектна група

Інженер конструктор: ADC Engineering Inc.

Інженер – MEP: RMF Engineering

Інженер структурного відділу: 4SE, Inc.

Генеральний підрядник: Hogan Construction

Ландшафтний архітектор: ADC Engineering Inc.

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

ЦЕНТР ЗДОРОВ’Я MOUNTAIN PARK TEMPE

4
4_1
4_2
4_3
4_4

Архітектор: SMITHGROUP

Власник: Центр здоров’я Mountain Park

Розташування: Темпе, Аризона

Категорія: Завершене будівництво – менше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Цей проект перетворив колишній дилерській центр з продажу човнів, площею 2787 кв.м., в медичний центр по наданню високоякісних і доступних медичних послуг малозабезпеченим громадам в Темпі, Арізона. Медичний центр Mountain Park має чудову здатність виходити «за межі своїх оглядових кабінетів», позиціонуючись як місцева система підтримки здоров’я і життєво важливий ресурс громади. Власники центру часто шукають райони, де потрібні медичні послуги, і займають під це нерухомость яка не використовується. Такий підхід надає необхідне медичне обслуговування громаді там, де її недостатньо.

Дана ділянка розташована далеко від жвавих вулиць, що не було дуже приємним для пішоходів. Команда дизайнерів використала сміливі яскраві кольори та візерунки, щоб привернути увагу до медичного центру. Нова пішохідна доріжка з’єднує центр з основними проїжджими частинами та громадським транспортом. Ігровий майданчик для ігор, фізичних вправ та соціальних зборів людей, відкритий для громади цілодобово. Місцеві пустельні насадження і громадські художні інсталяції додають пішохідній доріжці додаткової виразності.

Всередині будівлі було розгорнуто інноваційний клінічний модуль, який охоплює модель «на сцені» / «поза сценою», де основний хол забезпечує більш тісну взаємодію між пацієнтами і персоналом. Замість приватних кабінетів команда зупинила свій вибір на кімнатах для спільної роботи з невеликими модульними конференційними зонами, придатними для телефонних дзвінків. Щоб підвищити ефективність та залучення персоналу, команда дизайнерів разом з персоналом лікарні зробили поєднання соціальних просторів, наприклад з’єднали кухню та патіо, що в свою чергу пропонує чудовий перепочинок для персоналу. Простори лікарні наповнені тими же яскравими кольорами і візерунками, що і зовні, що дозволяє універсально орієнтуватися серед культурно різноманіття в громаді.

«Приємно бачити адаптивне повторне використання великої  будівлі із внесенням природного світла майже у весь простір. Дуже приємні слої фасаду, які створюють цікаві простори. Усередині будівля яскраве і енергійна, що допомагає пацієнтам одужувати. Інтер’єр нагадує нам про звичайний робочий простір, і ви майже забуваєте, що перебуваєте в медичному середовищі». – Коментар журі

Беручи до уваги цілісне бачення постачальника медичних послуг, заклад є істинним надбанням суспільства. Окрім пішохідної доріжки, для спільного користування, доступна також низка кімнат для конфіденційних зустрічей. Вони наповнені природним світлом і яскравим кольором, щоб пробудити у своїх відвідувачів почуття власної гідності і цінності.

 

Проектна група

Інженер конструктор: Vespro

Інженер – MEP: SmithGroup

Інженер структурного відділу: PK Associates, LLC

Генеральний підрядник: Concord General Contracting

Ландшафтна архітектура: SmithGroup

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

АМБУЛАТОРНА ХІРУРГІЧНА УСТАНОВА MOUNT SINAI KYABIRWA

5
5_1
5_2
5_3

Архітектор: Kliment Halsband Architects

Розташування: Джинджа, Уганда

Категорія: Завершене будівництво – менше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Це прототип незалежного самоокупного амбулаторного хірургічного центру,якій знаходиться у віддаленому селі вздовж екватора в Уганді, але є невід’ємно частиною із Нью-Йоркською системою охорони здоров’я. Дизайн забезпечує економічно ефективне медичне обслуговування. Він простий у своєму підході і створений ретельним аналізом, який не передбачає надто складних, дорогих та надлишкових медичних систем, які є у багатьох міських лікарнях.

Ця медична установа в селі Кьябірва, знаходиться в сотнях кілометрів від найближчої лікарні з повним спектром послуг, і також в цьому районі відсутні дороги з твердим покриттям. Ця хірургічне установа є прототипом – всі системи будуть повністю перевірені в кінці осені 2020 року, щоб сформувати проектне завдання для додаткових місць і устаткування і є надія повторити цей проект в інших малозабезпечених районах. З огляду на складність доступу до місця розташування амбулаторії, команда обрала як найменшу можливу кількість будівельних матеріалів, з урахуванням на їх довговічність. Цегла і облицювальні плитки ручної роботи були виготовлені з червоної глини, видобутої недалеко від цього місця і обпаленої в місцевій печі.

Навколо будівлі, площа якої становить всього 743 кв.м., насаджено чимало місцевих бананових дерев, листя яких дають достатньо тіні для захисту від сонця. Сонячна батарея об’єкту чудово функціонує, забезпечуючи енергією модульну цегляну будівлю. Вигнуті і симетричні форми створюють атмосферу, схожу на блукання по банановому лісі, відчуття, яке поширюється і на інтер’єр. На додаток до сонячної енергії, автономний об’єкт вловлює дощову воду і потім обробляє її. Центр може  похвалитися прямим оптоволоконним інтернет з’єднанням з Нью-Йорком, що дозволяє проводити навчання в режимі реального часу і хірургічні консультації.

«Ця затишна будівля елегантна своєю простотою і використанням місцевих матеріалів», – відмітили журі. «Унікальний сонячний навіс створює тіні і нагадує навколишню деревесну територію – це приємний штрих біомімікрії. Ці деталі роблять будівлю дуже привабливою». – Коментар журі

Будівництво нового об’єкту, що має безліч технологій 21 століття, в місці, де існує мало інфраструктурних об’єктів, вимагало глибокої взаємодії з оточуючими громадами, щоб будівля в кінцевому підсумку стала безпечним середовищем для надання якісної медичної допомоги. Вибір матеріалів, а також взаємодія об’єкта з місцевим ландшафтом та відкритими подвір’ями є прямим результатом процесу роботи всієї команди.

 

Проектна група

Архітектор: Kliment Halsband Architects 

Інженер конструктор: Silman Structural Engineers 

Инженер – МЕР, протипожежна безпека: Keltron Development Services

Представник власника: Джордж Еверест, Nile Precision Surveys Jinja, Уганда 

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

МЕМОРІАЛЬНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР ім. СЛОУНА КЕТТЕРИНГА

6
6_1
6_2
6_3
6_4

Архітектор: EwingCole

Власник: Меморіальний онкологічний центр ім. Слоуна Кеттеринга

Розташування: Юніондейл, Нью-Йорк

Категорія: Завершене будівництво – більше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Меморіальний онкологічний центр ім. Слоуна Кеттеринга на протязі вже більше 100 років демонструє свою прихильність по догляду за пацієнтами і дослідженнями та вносить свій внесок у важливі методики лікування в цій галузі. Цей проект є одним із мережі нових онкологічних центрів, спрямованих на краще лікування своїх пацієнтів та дослідницьких програм, що піклуються про тих, хто живе неподалік від Нью-Йорка. Медичний центр пропонує комплексні онкологічні послуги, включаючи хірургічні та променеві операції, ряд спеціалізованих послуг, та консультації по знеболюваним препаратам, реабілітації і консультації по харчуванню.

Ґрунтуючись на концепції гостинності, цей проект створює унікальний амбулаторний заклад для лікування раку в окрузі Нассау на Лонг-Айленді. Центр надає ефективне і високоякісне лікування, зберігаючи при цьому тепло і гостинність у всіх приміщеннях. Більшість взаємодій між пацієнтами і персоналом відбуваються в конфіденційних кімнатах, які розташовуються по всьому центру. Це підкреслює індивідуальний підхід по догляду для кожного пацієнта. Прагнучи надати пацієнтові найкращі умови для перебування і відволікання уваги, кожна кімната в установі нагадує житлові приміщення. В закладі розташовується велика бібліотека, яка оброблена якісним деревом, а зала для читання має достатню кількість денного світла, яке проходить через великі панорамні вікна та підсвічує стелю із сітки. Яскраві кольори ігрової кімнати заохочують пацієнтів і їх сімей розслабитися за настільною грою або партією в настільний футбол.

Пацієнти надходять до лікарні через зону живого саду. Сад оточує будівлю і показує простоту і нормальність цього місця, та переходить в зони скринінгу та лікувальні простори. Серія твердотільних тіл і пустот фасаду, об’єми будівлі і тераси об’єкта схожі з типологією житлових будинків даної місцевості. Всередині їхнє поєднання додатково підкреслює внутрішній інтер’єр громадських зон та зон очікування.

У відповідь на великі навколишні простори парковок і приміських магазинів, команда дизайнерів повернула лікувальні зони всередину, щоб створити внутрішній «задній двір». Природне світло наповнює зони лікарні крізь мансардні вікна, а фактурні дерев’яні панелі створюють чудову атмосферу всередині. Персонал працює на децентралізованих станціях/місцях, які своєю формою нагадують садові камені і дозволяють уважно стежити за пацієнтами. Особливу увагу було приділено процедурним кабінетам, в яких крісла для пацієнтів були розташовані біля вікон, що дозволяло пацієнтам насолоджуватися видами природи при проведені процедури. Приміщення для відпочинку біля процедурних кабінетів надають можливість пацієнтам розслабитися та поспілкуватися з іншими пацієнтами після завершення процедури.

«Журі сподобалося відчуття гостинності в інтер’єрах.  Ці простору створюють заспокійливе середовище для пацієнтів, які борються з раком. Кімнати схожі на намистинки на низці різноманітних вражень. Масштаб і деталізація матеріалів дуже привабливо виглядають і добре поєднуються з зовнішнім виглядом будівлі». Коментар журі

 

Проектна група

Архітектура і дизайн інтер’єру, інженери по освітленню, схематичне проектування: EwingCole 

Цивільний інженер: RMS Engineering 

Інженер – MEP: Lizardos Engineering Associates, P.C. 

Інженер конструктор: Silman Engineers 

Підрядник: Hunter Roberts Construction Company 

Ландшафтний архітектор: Cairone and Kaupp

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

ЗБЕРЕЖЕННЯ ГОЛОВНОЇ ВУЛИЦІ: ОКРУГ ЛІКАРНІ ХАКСТОН

7
7_1
7_2
7_3
7_4

Архітектор: HDR

Власник: Phillips County Economic Development

Розташування: Хакстун, Колорадо

Категорія: Генеральне планування міського дизайну для закладів охорони здоров’я

Як і багато сільських громад по всій Америці, так і жителі Хакстона, штат Колорадо, мають обмежений доступ до лікарень та медичного обслуговування. Інші значні проблеми,  а саме невелика кількість людей та потенціал перетворитися на продовольчі пустелі при закритті невеликих ринків – продовжують прискорювати занепад головних вулиць у цих громадах. Цей проект є партнерством проектної групи  лікарняного округу Хакстун і компанії з економічного розвитку округу Філліпс. Він досліджує, як розумні заходи можуть допомогти у вирішенні проблем охорони здоров’я та економіки, одночасно створюючи сприятливе середовище, яке може поліпшити якість життя в сільських громадах по всій країні.

Нетрадиційне мислення щодо типології будівель, а також їх медичних програм і суміжних напрямків, призвело до створення даного проекту. В результаті з’явився прототип лікарні, який можна легко застосувати до сільських громад, подібних до Хакстона. Команда позиціонувала лікарню як основу, яка збільшує щільність населення і забезпечує приплив економічних і соціальних підприємств до округу Хакстуна. Наприклад, басейн і центр відпочинку ваблять тих, хто цікавиться оздоровчими заходами, в той час як переміщення і інтеграція пенсійного фонду Хакстуна утримує літніх людей і надає нові зручності, які продовжують надавати незалежне життя в окрузі.

«Ця ідея та дані дослідження привертають увагу до тяжкого становища системи охорони здоров’я в сільській місцевості і демонструє, що лікарні та невеликі міста можуть зробити один для одного. Інтегруючи систему охорони здоров’я в контекст змішаного використання її з іншими типами будівель, вони таким чином сприяють благополуччю і спілкуванню між населенням. Це відправна точка для діалогу про те, як охорона здоров’я і добре самопочуття можуть стати основою суспільства». – Коментар журі

Цей план є багатофункціональним напрямком, в центрі якого стоїть здоров’я і добре самопочуття, тому він розрахований на збільшення щільності населення, необхідної для розвитку громади. Всі необхідні медичні програми та послуги будуть працювати для підтримки один одного, а не як окремі елементи. Ключовим фактором є повторне використання або перепрофілювання існуючих споруд вздовж головної вулиці Хакстуна і одночасне введення нових приміщень для залучення нових відвідувачів. Даний проект охоплює весь міський квартал і включаює в себе нове кафе, ринкові площі та торгові площі для розміщення фермерського ринку і місцевого базару.

Ідеї реалізовані в Хакстуні, можуть оживити тисячі невеликих сільських спільнот по всій країні. Команда вважає, що її ідеї можуть підвищити якість життя в таких спільнотах, чого не спостерігалося з часів Закону про електрифікацію сільських районів 1936 року.

 

Проектна група

Консультант по медичному плануванню: HDR 

Збірні будинки з металу: Chief Industries

Цивільний інженер: HDR

Інженер – MEP: HDR

Інженер конструктор: HDR

Ландшафтний архітектор: HDR

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

ABILITYLAB ШИРЛІ РАЙАН

8
8_1
8_2
8_3
8_4

Архітектор: HDR | спільно із Clive Wilkinson Architects

Власник:  AbilityLab Ширлі Райан

Розташування: Чикаго, Іллінойс

Категорія: Завершене будівництво – менше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Ця установа вважається кращим місцем для реабілітації деяких з найважчих і складних станів – від травм головного і спинного мозку до ампутацій і раку, з якими стикаються дорослі і молоді люди. AbilityLab Ширлі Райан, розташована в Чикаго і є першою в своєму роді перекладацько-дослідницькою лікарнею, де клініцисти, вчені і іноватори цілодобово працюють рука об руку в гнучких приміщеннях, які оточують своїх пацієнтів. Даний підхід дозволяє їм застосовувати дослідження в режимі реального часу, роблячи революцію в реабілітації та способах, за допомогою яких наукові відкриття можуть вдосконалити людські здібності.

Лікарня складається з п’яти окремих «лабораторій»/зон з унікальними конфігураціями, заснованими на їх основні функції і задачах, та різноманітних експериментах, які проводяться всередині них. В клінічних зонах, площа яких становить понад 7400 кв.м., заохочують органічне змішування науки і медицини за рахунок навмисного видалення меж між приміщеннями. Інженери та вчені-дослідники працюють разом з лікарями, медсестрами і терапевтами, над пошуком інноваційних рішень медичних проблем.

Кожна зона має свою окрему площу для спільної роботи персоналу, а також приватні кімнати для проведення аналізів та планування роботи. Лікарня переповнена різноманітними новими технологіями, завдяки чому лікарі і дослідники можуть вимірювати всі аспекти діяльності своїх пацієнтів в спробі поліпшити результати і виявити нові ідеї для лікування.

В цілому дизайн викликає атмосферу оптимізму і надії. З огляду на те, що пацієнти проводять значну кількість часу лежачи на спині, команда дизайнерів приділила велику увагу дизайну стелі. По всій лікарні можна побачити яскраві кольори, незвичну графіку та криволінійні стіни.

«Це яскравий простір для зцілення і одужання. Цікаво як вони інтегрували такий великий механізм терапії. Медична програма добре працює для цілей своїх клієнтів, а палата пацієнта має приємний і простий естетичний вигляд. Фасад добре вписується в міський пейзаж, але коли ви потрапляєте до середини, ви відчуваєте індивідуальність будівлі. Вони нетипово скомпонували типову міську багатоповерхівку.» – Коментар журі

 

Проектна група

Архітектор і дизайн інтер’єрів: HDR | спільно із Clive Wilkinson Architects

Введення в експлуатацію: Ecube

Консультант по протипожежній безпеці: Jensen Hughes

Консультант по парковочним місцям та гаражам: Desman Associates

Консультант по акустиці: Shen Milsom & Wilke, LLC

Інженер будівельник: V3 Companies

Інженер – MEP: Environmental Systems Design, Inc.

Інженер конструктор: Thornton Tomasetti

Графіка, вивіски та навігація: EGG Office

Генеральний підрядник: Power Construction Co.

Ландшафтна архітектура: HDR

Керівник програми: Arcadis US, Inc.

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

 

КЛІНІКА УОРРЕНА

9
9_1
9_2
9_3
9_4

Архітектор: CallisonRTKL

Власник: Warren Professional Building Corporation

Розташування: Талса, Оклахома

Категорія: Завершене будівництво – менше 25 мільйонів доларів (вартість будівництва)

Це тріо клінік, які обслуговують регіон Талса, Оклахома. Вони спроектовані на модульному підході до сфери охорони здоров’я, що дозволяє їм бути доброзичливими до пацієнтів, високоефективними і легко адаптованими до інших потенційних місцях в цьому районі. Функціонально клініки пропонують первинну та невідкладну медичну допомогу, а також послуги скринінгу для лікарні Святого Франциска, але їх клінічний прототип перевершує традиційну модель надання послуг і забезпечує пацієнтів різноманітною кількістю послуг.

Кожна клініка має модульну концепцію відділення, яка організована навколо чотирьох спеціальних лікарів, число яких було вирішено вибрати з операційної точки зору. Тут знаходиться 12 оглядових кабінетів, а також достатньо місця для допоміжних та офісних приміщень.

Команда застосувала підхід «на сцені / поза сценою», щоб поліпшити враження пацієнтів, створивши велику зону для персоналу. Всі відвідувачі входять в простір галереї, а потім їх супроводжують в децентралізовані зони очікування, які розташовані поруч з кожною кімнатою для огялду. Приміщення для персоналу, які залишаються відокремленими від відвідувачів для збереження конфіденційності, надають співробітникам прямий доступ до кожної оглядової кімнати.

«Цей проект орієнтований на враження пацієнтів від всієї клініки, і вони зробили цікаві речі з просторим вестибюлем. Те, як вони розташували зону очікування,є дуже схожим на клініки в Азії та є унікальним для цієї обстановки. Аспект plug-and-play цього проекту заслуговує похвали; в модульність було вкладено багато уваги і турботи ». – Коментар журі

На додаток до загального дизайну, перед командою стояло завдання брендувати клініки, а рожевий колір, який являється домінантним відтінком бренду Saint Francis, був включений в форму скляної стіни. Стіна підкреслює садові площі клінік і є візуальним образом кожного елемента. Хороше природне освітлення і вид природи зміцнюють даний бренд і покращують враження пацієнтів та персоналу.

 

Проектна група

Архітектор: CallisonRTKL

Інженер будівельник: Kimley Horn and Associates, Inc.

Інженер конструктор: The Structural Alliance (TSA)

Інженер – MEP: JJA, Inc.

Генеральний підрядник: Cowen Construction

 

Журі

Ральф Джонсон, FAIA (голова) , Perkins + Will

Кертіс Фентресс, FAIA , Fentress Architects

Тушар Гупта, FAIA , архітектор та інженер EYP

Карл Хемпсон, AIA , SRG Partnership

Клодін Леван, AIA, Nemours / Дитяча лікарня Альфреда Дюпон

Шон А. Меноган, Система UCHealth

Вільям Роджер, FAIA , HOK

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.