Дослідження збудників хвороб на лікарняних ширмах

da342acc271c0a92e01e82b1fab5250a-1200x826.jpg

Вчені досліджують ефективність використання антимікробних ширм в лікарнях.

Автор – Джеймі Морган

Дослідники з Університету Айови протестували ефективність антимікробних ширм у відділенні інтенсивної терапії та клініках Університету Айови.

Автори опублікували результати дослідження «Рандомізоване контрольне випробування, що оцінює ефективність ширм з антимікробною пропиткою в лікарнях, в умовах інтенсивної терапії» в Американському журналі інфекційного контролю. 

Дослідники використовували три різні групи ширм для аналізу. У дві групи входили антимікробні ширми з галаміну, але одні обприскували двічі на тиждень дезінфікуючим спреєм на основі гіпохлориту натрію. Контрольна група включала в себе стандартні лікарняні ширми. Аналіз відбувався протягом трьох тижнів. Зразки збирали двічі на тиждень, для оцінки патогенного бактеріального зараження. 

У своїй оцінці дослідники виявили, що ймовірність залишитися чистою становила 38% для стандартних лікарняних ширм, 37% для антимікробних ширм і 60% для антимікробних ширм, які оброблялися дезінфікуючим спреєм. Вони не виявили статистично значущої різниці в часі до патогенного зараження між трьома групами. 

Хоча вчені і спостерігали зменшення середньої кількості бактерій у необроблених антибактеріальних ширм порівняно із стандартними ширмами, але різниця була не великою. Однак було виявлено, що спрей гіпохлориту тимчасово знезаражує ширми, але ефект зникає через 72 години.

Дослідження не виключає позитивного впливу антимікробних завіс на здоров’я пацієнтів, і вчені вважають, що слід продовжувати подальші дослідження.

«Антимікробні ширми можуть зіграти роль в зниженні забруднення навколишнього середовища в медичних установах», – йдеться в дослідженні. «У майбутньому необхідно провести дослідження, щоб визначити довгострокові ефекти використання антимікробних ширм в галузі охороні здоров’я».

 


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.