Пресвітеріанський центр Девіда Х. Коха

feature-2018AV33.444-1200x800.jpg

Пресвітеріанський центр Девіда Х. Коха в Нью-Йорку отримав срібну нагороду на церемонії BD + C’s 2020 Building Team Awards

Автор – Джон Колфілд

Ця 17-поверхова будівля охоплює три окремі програми: центр амбулаторної допомоги Девіда Х. Коха, центр альтернативної медицини та лікарня для жінок та новонароджених ім. Олександри Коен, яка займає шість верхніх поверхів і призначена для майбутнього розширення будівлі на 21 376 кв.м.

Бачення клієнта ґрунтувалося на шести принципах планування і проектування, що орієнтовані на пацієнта та підкреслюють якість і гнучкість об’єкту.

Три архітектурних бюро спільно розробили єдину концепцію, що забезпечує максимальну зручність для пацієнтів. До розробки установи були залучені лікарі, медсестри і персонал. На етапі проектування команда провела серію робочих зустрічей, вивчаючи думки керівників клінік, дослідників і розробників медичного обладнання та ІТ-експертів.

Це дозволило передбачити майбутній розвиток технологій в охороні здоров’я та ефективно спроектувавши гнучкі приміщення, які можна було б обладнати  технологіями, яких ще не існувало.

Наприклад, вертикальна зона зйомних стінових панелей, відома як «блискавка», дозволяє піднімати нове медичне обладнання в будівлю. Селективне використання високих прольотів конструкції в процедурних зонах максимізує ефективність плити перекриття, створюючи великі зони без бар’єрної площі підлоги та забезпечує стандартизацію площі в кожній окремій зоні.

New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
NYP_DHKC_Green_Roof_Credit_2018_Ari_Burling
New York Presbyterian Hospital, David Koch Center
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-15_Cafe_1__P
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-25_Lobby_1_People
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-21_Grand_Stair__P
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-04_Sky_Lobby__P
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-05_Infusion_Priv_1__P
HOK-DHKC-F.OUDEMAN©-17_Infusion_shared__P
NYP_DHKC_Credit_Eric_Laignel
Ballinger
Ballinger
01_David_H._Koch_Center___NYP__Site_Plan
02_David_H._Koch_Center__NYP_FP_-_Level_1
03_David_H._Koch_Center__NYP_FP_-_Level_2
04_David_H._Koch_Center__NYP_FP_-_Level_3
05_David_H._Koch_Center__NYP_FP_-_Level_4
12__David_H._Koch_Center__NYP_Ext_Elev_-_69th
13_David_H._Koch_Center__NYP_Ext_Elev_-_York
14_David_H._Koch_Center__NYP_Section

Однією з ключових цілей будівельної команди було впровадження останньої системи планування, яка почалася на етапі закладання фундаменту і надбудови в 2015 році. Цей спільний підхід дозволив розробити детальний генеральний план, результатом якого стало дострокове завершення будівництва.

Плануванню сприяв підхід «чиста розгортка», при якому кожен поверх був розділений на три зони, кожна з яких розглядалася як окрема незалежна площа. Як результат, всі елементи були завершені вдвічі швидше ніж зазвичай. Для вирішення першочергових завдань по будівництву та питань, пов’язаних з Міністерством охорони здоров’я, були сформовані цільові групи людей різних спеціальностей. Інші обговорення між будівельною командою та експертами в галузі проектування, допомогли визначити необхідні зміни і механізми, завдяки яким цей проект запрацював. До них відносяться:

  • Змінення місця розташування кесонів та встановлення додаткових балок для підтримки структурної цілісності п’яти підвалів.
  • Розміщення відділення діагностичної візуалізації на 7 му поверсі, а не в підвалі, частково з метою забезпечення стійкості;
  • Розміщення відділення інфузійної і променевої онкології на 4 му поверсі з денним освітленням і видами на природу. Переміщення лінійного прискорювача на цей поверх вимагало координації між декількома фахівцями для послідовної його установки. Приміщення для інфузій варіюються від приватних до загальних і призначені для різних видів лікування. Поверхні які встановлені в цих кімнатах – виготовлені з дерева, каменю та природних матеріалів – мають створювати комфорт та легкість для пацієнтів.

 

На клінічних поверхах дерев’яна ширма була вставлена в потрійний склопакет, разом з хвилястим малюнком фрити, надаючи несучій стіни неперевершеного вигляду. Кожна з панелей стіни 5×5 метрів, спочатку була завантажена на підлогу, ставилася і підіймалась за допомогою системи виносних опор. З метою підвищення ефективності, будівельна команда врешті-решт перейшла на використання одного з наявних баштових кранів – рішення, яке збільшило продуктивність на 37%.

Ця стратегія дозволила створити візуально прикметну і дуже стійку стіну, яка проходить на рівні вестибюля висотою 12 метрів. Вестибюль виходить на сусідній сад в Рокфеллерівському університеті, а його відкриті сходи, всередині ведуть до зони з послугами харчування та зони для відпочинку де є підключення до програми «Інтегративне здоров’я». Зони для проведення зустрічей були спроектовані з затишною атмосферою гостинності. 

Зовнішній край кожної плити перекриття замикається в проході у відкритих зонах, що забезпечує всім присутнім природне освітлення і види на природу, навіть під час проведення процедур. Клінічні поверхи організовані таким чином, що надають пацієнтам та відвідувачам можливість оглянути фасад у більшому масштабі.

Клінічний поверх зазвичай включає в себе вестибюль, 12 процедурних кабінетів і 36 приватних підготовчих і відновлюваних кімнат, близькість яких мінімізує переміщення пацієнта по відділенню. До операційних можна дістатися через коридор, який наповнений денним світлом. Операційні і кімнати інтервенційних процедур обладнані за останнім словом техніки.

Це перша лікарня Нью-Йорка, що отримала Золотий сертифікат LEED. Зелений дах покриває 30% площі покрівлі та допомагає знизити ефект міського середовища і сповільнює стік дощових вод. Система навісних стін призначена для зменшення надходження сонячного тепла і забезпечення внутрішнього комфорту.

Критично важливі системи та інфраструктура будівлі, які необхідні для підтримки працездатності лікарні під час надзвичайних ситуацій, були розташовані в конструктивних елементах будівлі для їхнього захисту та ізоляції від навколишніх небезпек.  

Центр Коха також демонструє повністю інтегровану художню програму, в якій представлена різноманітна колекція, включаючи яскраву мозаїчну стіну бразильської художниці Беатріс Мілхазес, яка прикрашає зону прийому пацієнтів в будівлі.

ПРОЕКТНА ІНФОРМАЦІЯ:

Архітектурна компанія : HOK
Власник : New York Presbyterian
Медичний архітектор : Ballinger
Архітектор-консультант (вестибюль і фасад): Pei Cobb Freed
Інженер-конструктор : Thornton Tomasetti
Інженер MEP/FP : Syska Hennessy Group
Інженер-будівельник : AKRF
GC : Turner Construction
Освітлення: Cline Bettridge Lighting Design, HOK
Акустика : Cerami and Associates
Геотехнік : Mueser Rutledge Consulting Engineer
Площа : 68 190 кв.м.
Час будівництва : 2014 – 2020 рр.
Фото : Альберт Вечерко / Есто, Арі Берлінг, Френк Аудеман, Ерік Лайнела


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Підписка на новини

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ЕКСПЕРТНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «МЕДИЧНИЙ КОНСТРУКТОР» (код ЄДРПОУ: 43594300) Copyright by MEDICAL CONSTRUCTOR© 2020. All rights reserved.