Відділення лікування розладів травної системи в Дорсет

1.-Dorset-Eating-Disorders-Unit-_-Medical-Architecture-_-Credit-Pillar-Visuals-1354x1100-1200x975.jpg

Розпочато будівництво стаціонарного відділення лікування розладів травної системи людини вартістю в 8 млн. фунтів стерлінгів у лікарні Святої Анни в Сендбанкі. Проект був спроектований компанією Medical Architecture для Фонду Дорсетського університету охорони здоров’я. Відділення буде розташовуватись на захищеній лісовій галявині. Будівля була ретельно спроектована, щоб зберегти якість її природного оточення та створити унікальне відокремлене терапевтичне середовище для пацієнтів, що знаходяться в стаціонарі.

 

Нова будівля збільшить можливості Траст-фонду з надання спеціалізованої допомоги при розладах травної системи. Це задовольнить попит на місцевому рівні, гарантуючи, що пацієнти зможуть отримувати лікування ближче до своїх домівок – фактор, що сприяє їхньому одужанню.

Місце яке обране для нової будівлі, знаходиться на території шпиталю Святої Анни, на узбережжі Дорсет. Розмір та розташування будівлі були ретельно продумані, щоб не завдати шкоди багатолітнім прибережним деревам, які знаходяться на даній ділянці. Більший двоповерховий об’єм будівлі, який відсунутий від межі ділянки та прилеглої дороги, зменшується у масштабі до одноповерхового у міру наближення до фасаду вулиці.

Палати та денні зони для пацієнтів розташовані разом на першому поверсі. Там знаходиться 8 ліжок стаціонару та 2 ліжка інтенсивної терапії. З денних зон пацієнтів відкривається вид на доступний ландшафтний сад та навколишні ліси, що забезпечує максимальну терапевтичну користь. На другому поверсі розташовані кабінети для персоналу та терапевтичні кабінети. З великого простору для активного відпочинку пацієнтів відкривається вражаючий вид на крони дерев.

 

З зовнішнього боку будівлі, в дизайні використані традиційні матеріали, що зустрічаються на території лікарні, такі як цегла та глиняна черепиця, але при цьому вони виконані в сучасному стилі, забезпечуючи сучасні та привабливі умови для лікування та догляду за вразливими пацієнтами. Всередині органічні матеріали та нейтральні кольори доповнюють навколишні види на природу. Великі площі скління забезпечують доступ природного світла, щоб посилити циркадні ритми та знизити потребу у внутрішньому освітленні.

Будівля спроектована таким чином, щоб дбайливо зберегти довкілля лісу з зрошуваною захисною основою для захисту коріння дерев. Вони мають великі навіси, які забезпечують гарну тінь і захист від екстремальних кліматичних впливів у майбутньому. Зовнішнє озеленення навколо будівлі є водопроникним і призначене для утримання якомога більше дощової води на ділянці. Це робиться для зрошення існуючих та знову посаджених дерев і чагарників, одночасно знижуючи ризик місцевих повеней під час надзвичайно сильних дощів.

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Підписка на новини

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ЕКСПЕРТНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «МЕДИЧНИЙ КОНСТРУКТОР» (код ЄДРПОУ: 43594300) Copyright by MEDICAL CONSTRUCTOR© 2020. All rights reserved.