Актуальне на 1 квітня в сфері охорони здоров’я

131

Йде 37-й день повномасштабної війни РФ проти України

Рашисти розгромили надсучасну лікарню танками та мінометами у Тростянці Сумської області – про це повідомив у своєму Фейсбуці Михайло Радуцький. 

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року в рамках програми «Велике Будівництво» місто отримало лікарню, яка була влаштована за європейськими стандартами. Було зроблено капітальний ремонт будівлі: змінили всі мережі – систему водопостачання, каналізації, опалення, замінили вікна, встановили кисневий резервуар, провели термомодернізацію, закупили нові меблі та сучасне обладнання. Кожна палата була обладнана для комфортного перебування пацієнтів з сунвузлами, телевізорами та доступу до мережі інтернет. Наразі лікарня не може приймати пацієнтів, а її будівля та територія обстежуються саперами та вибухотехніками. 

Віктор Ляшко на офіційній сторінці заявив про успіхи МОЗ станом на 34-й день війни:

  • завезено та розгорнуто на території України три польові шпиталі;
  • компанія «Дарниця» отримала право виробляти препарат для лікування COVID-19 – виробляти генеричну версію орального протиковідного препарату Pfizer;
  • ухвалили постанову Уряду для дофінансування закладів охорони здоров’я;
  • заробітна плата медичних працівників профінансована повністю за 3 місяці 2022 року в обсязі 36,8 млрд грн, із них найбільша сума за березень – 13,1 млрд.;
  • закуплено ліків та медичних виробів на суму 2,1 млрд грн.;
  • 13 тонн ліків для невідкладної допомоги та лікування хронічних хвороб надійшли до України із США на суму понад 20 млн. доларів. Серед них численні засоби для лікування травм, ліки проти інфекційних хвороб, гіпотензивні засоби тощо.

Однак, наша редакція радить вам почитати коментарі до цього посту, там цікавіше:)

Допомога партнерів: громади Франції надали Україні 21 автівку швидкої медичної допомоги – повідомляє МОЗ. Зважаючи на активні обстріли окупантів автомобілів екстренки (вже 67 виведено з ладу), така допомога тільки на користь нашим медикам аби вони і далі могли рятувати життя у складних умовах. Автомобілі вже прямують до регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Фото: МОЗ України


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.