Підвищення ефективності робочого процесу та догляду за пацієнтами за допомогою гнучких рішень для робочого місця персоналу

F_120929.jpg

Як мобільні та настінні робочі станції можуть допомогти знизити травматизм персоналу та підвищити ефективність

Лікарні та поліклініки являють собою середовище, яке динамічно розвивається, де медичні працівники надають допомогу пацієнтам.

Наприклад, розумове та фізичне навантаження часто призводить до втоми медичного персоналу та неможливості завершити роботу у відведений час.

Більше 72% медсестер повідомляють, що залишаються після зміни, щоби закінчити складання карт пацієнтів.

Річард Гай, регіональний менеджер з продажу компанії Ergotron, сказав: «Проходячи кілометри щодня під час довгих змін, медсестри часто надто зайняті, щоб обговорювати проблеми з роботодавцями, допоки наслідки не виявляться у вигляді проблем зі здоров’ям або працівники не звільняться.

Опитування Королівського коледжу медсестер (ККМ) 2021 показало, що 60% медсестер, які працюють у лікарнях, розглядали або планували піти з роботи.

І це проблема, яку необхідно швидко вирішити, щоб забезпечити роботу бізнесу, особливо в періоди пікового навантаження під час пандемії.

Хоча робота в лікарні або медичній установі надає працівникам таке ж безпечне, комфортне робоче середовище, як і в будь-якій іншій галузі, але надане обладнання часто не відповідає їхнім потребам. Працівники часто занадто зайняті, щоб повідомити про проблеми керівництву, поки це все не виллється у наслідки, у вигляді проблеми зі здоров’ям.

Гай сказав: «Питання проектування найкращих робочих місць для підвищення ефективності бізнесу — це проблема, яку лідери охорони здоров’я мають терміново вирішити, особливо у періоди пікового навантаження, які ми спостерігаємо останнім часом».

Він додає: «Нинішнє робоче середовище змушує працівників вдаватися до шкідливих звичок, таких як відсутність перерв і виконання повторюваних завдань з великим навантаженням на спину.

В результаті поширені кумулятивні травматичні розлади (КТР), такі як синдром зап’ясткового каналу, біль у попереку та інші скелетно-м’язові розлади (СМР).

Понад 77%  респондентів опитування ККМ зізналися, що працювали під час хвороби, хоча тоді їм слід було взяти лікарняний. При цьому 67% заявили, що їхня хвороба пов’язана зі стресом, а 38% послалися на погіршення свого психічного здоров’я.

Гай сказав: «Медсестрам потрібен доступ до спеціально розробленого обладнання та достатня кількість часу на відпочинок, щоб мати змогу ефективно справлятися з навантаженням на роботі та займатися самообслуговуванням.

Зазвичай мобільних та настінних робочих місць недостатньо, і вони надто далеко від пацієнтів або надто громіздкі для переміщення та розміщення.

Станції можуть мати і технічні проблеми, таких як тривалий час перезавантаження електронної медичної картки (ЕМК) або проблеми з портативними пристроями.

Медсестри також несуть додаткове навантаження, пов’язане з управлінням часом автономної роботи життєво важливих технологічних пристроїв.

Одним із ключових показників цього напруженого робочого середовища є помилки при призначенні ліків, які часто виникають через сильну втому, при цьому медсестри, що працюють більше 12 годин, роблять більше помилок.

Спільна комісія виявила, що неточна інформація, введена в ЕМК, сприяла 120 несприятливим подіям, включаючи лікування та ліки, призначені не тим пацієнтам.

Основними причинами цього були проблеми з ергономікою та зручністю використання.

В результаті, комісія тепер рекомендує розміщувати робочі станції через кожні 15 метрів.

Гай сказав: «Забезпечення ідеальних умов, які підтримують благополуччя осіб, які здійснюють догляд за пацієнтами, може зробити значно більше, ніж просто сприяти утриманню персоналу.

Більш зручні робочі місця з покращеним доступом до технологій можуть підвищити ефективність робочого процесу, знизити рівень травматизму персоналу, зменшити неточності у догляді та скоротити перебування у лікарні.

Національна база даних показників якості сестринської справи виявила, що коли медсестри почуваються задоволеними своїм робочим середовищем, якість догляду підвищується на 5-20%, рівень інфікування знижується на 87%, а кількість травм знижується на 17%.

Мобільні та настінні робочі місця

Мобільні та настінні робочі станції можуть вирішити основні проблеми медсестер, пов’язані з часом ходьби, невідповідною ергономікою та близькістю до пацієнтів.

Ергономічна робоча станція, інтуїтивно зрозуміла у використанні та може підлаштовуватися окремо для кожної особи, яка здійснює догляд та забезпечує зручну та ефективну документацію.

Гай пояснює: «Бути по-справжньому ергономічним означає підлаштовувати робочі столи на потрібній висоті окремо для кожного працівника, а монітор — на ідеальній висоті та відстані для перегляду.

Нещодавно було випущено звіт Національної служби охорони здоров’я Великобританії про рекомендації з фізичної активності для медичних працівників, в якому рекомендується переривати тривалі періоди сидіння активністю лише на одну-дві хвилини.

У цій офіційній пораді зазначається, що надмірне сидіння може бути ризиком для вашого здоров’я, а саме: ожиріння, діабет та деякі види раку.

Гай сказав: «Наявність окремих робочих станцій або настінних терміналів, розташованих по всьому відділенню, може зменшити щоденне навантаження медсестер і звільнити час для індивідуального догляду за пацієнтами.

Настінні робочі станції зазвичай компактні і їх найкраще розміщувати в палаті пацієнта або в коридорі відділення в якості точки дотику для короткочасного доступу до цифрової системи.

Підтримка пацієнта на місці надання медичної допомоги

Мобільні медичні візки забезпечують легкий доступ до записів пацієнтів у місцях надання медичної допомоги, що дозволяє медичним працівникам зосередитись безпосередньо на пацієнтах.

Медичний персонал може увійти до медичної карти пацієнта біля ліжка хворого через встановлений ПК та дисплей. Це сприяє кращому спілкуванню між лікарем та пацієнтом, оскільки пацієнти можуть переглядати свої власні медичні записи та відчувати себе залученими до свого лікування.

А робота біля ліжка хворого значно знижує стрес під час переміщення між станціями.

“Мобільні робочі станції з вбудованою доставкою ліків можуть запропонувати комплексне рішення для надання медичної допомоги, ще більше скорочуючи час, що витрачається на документацію та розподіл, а також зменшуючи неточності щодо ліків”, – сказав Гай.

Обладнання з системою автоматичного замикання ящиків забезпечує безпечну доставку ліків та збирання зразків безпосередньо біля ліжка хворого.

Вони також можуть бути оснащені сканерами штрих-кодів та принтерами для підтримки ідентифікації пацієнтів, що ще більше підвищує безпеку пацієнтів та якість обслуговування.

Завдяки тому, що ІТ-менеджери можуть відслідковувати парк візків у режимі реального часу, критичні збої пристроїв або час перезавантаження електронних медичних карток можуть бути оброблені швидко та віддалено, що скорочує час простою та знімає навантаження з медсестер.

Перш ніж купувати настінні чи мобільні робочі станції, Гай радить організаціям провести оцінку працівників, щоб з’ясувати їхні ергономічні потреби.

Гай сказав: «Створення безпечного, комфортного та продуктивного робочого середовища для медсестер надає незаперечний позитивний вплив на безпеку, здоров’я та час відновлення пацієнтів».

Надання мобільних робочих станцій та мобільних візків, які вирішують такі проблеми, як ергономіка, відстань між палатами пацієнтів та постом медсестер, взаємодія працівників з іншими особами, що здійснюють догляд, доступ до медичних карт пацієнтів за місцем надання медичної допомоги та ефективне введення ліків, може допомогти будь-якій організації покращити робоче середовище та досвід пацієнта.


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.